2. syyskuuta 2015

Odotus päättyy ensi viikolla

   Meillä naapurissa on odotettu jännityksellä, millainen talo naapuritontille kohoaa. Pian odotus päättyy, sillä elementit kuulemma nostetaan paikoilleen ensi viikon alussa.  Viimeksi kuluneina viikkoina on tehty perustustöitä eli kaivettu, räjäytetty, täytetty, laudoitettu, valettu, muurattu, eristetty, jne.

 Perustusten muuraamisessa ei viime viikolla kauan nokka tuhissut. Sen jälkeen ne vuorattiin erityksellä ja sisäpuolinen pohja täytettiin ja tasoitettiin soralla. Helteiset päivät saivat meidät naapurissa ihmettelemään tekijöiden sietokykyä. Pari kertaa piti kyselläkin auringonpistoksen mahdollisuudesta. Vastaus oli, että kesä on rakentamisen aikaa.
 
Sitäkin olemme keskellä näkyvien pienten kuusien kohdalla kulkevan tonttirajan tällä puolella ihmetelleet, että aamulla varhain alkavat ja toisinaan iltaan jatkuvat rakennustyöt eivät aiheuta häiriöitä elämäämme. Päinvastoin, mielenkiinnolla seuraamme tapahtumia ja toisinaan vaihdamme sanan tai pari ystävällisten tekijöiden kanssa. Silloin tällöin kovemman kolauksen kuuluessa kurkistamme ikkunasta, ja pihalla kulkiessamme suuntaamme askelemme useinkin tontin rajalle työvaiheita todetaksemme. Jännityksellä siis odotamme, millainen näkymä tästä samasta paikasta avautuu viikon kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti